31. března 2014

Pouzdro

háčkované.

Šedá přírodní příze, žlutý kovový zip....

.... dovnitř nějaké kytky.


Třeba na tužky

nebo na háčky

i bavlnky by tam mohly být.

Však kamarádka Magda určitě něco vymyslí.....

28. března 2014

Stitched Journal Project II.

Měsíc utekl jako voda, tři týdny jsem se nechala unášet myšlenkami, co všechno bych mohla vytvořit, až pak zbýval poslední týden.... takže sice trochu ve spěchu, ale něco, co jsem si stejně chtěla zkusit, ale stále odkládala pro "nedostatek času (píšu v uvozovkách protože čas vždy máme, na co si ho chceme udělat)". Téma jaro....

I was looking forward to this month's work and thought there was enough time - whole long month. I woke up a week before coming out and was a little bit in hurry with my new page and in the mood for some new knitting and embroidery stitches again.... so here I am - quite similar to my first page but spring theme now.



Pletu listí - zelené.....

I wanted to try knitting leaves.....



První pokusy se saténovým stehem.... ještě to teda bude chtít nějaký trénink, než to půjde někde použít.

And my first time with satin stitch....





Ale nakonec jsem byla spokojenější s výsledkem druhé sněženky, kterou jsem vyšila rozděleným stehem, na který jsem narazila v knize vyšívacích stehů, když jsem se snažila naučit steh saténový.

In the end, I was more satisfied with the second flower, where I used detached chain stitch that I found when trying to learn satin stitch from the book of embroidery stitches.




Práce dalších účastníků projektu k nalezení na blogu Lola Nova.

You can find more information on Lola Nova blog as well as the links to other participant's work.

25. března 2014

Vyráběli jiní

já používám - a s radostí.

V neděli jsme si totiž udělali "rodinný" výlet do Prahy na Dyzajn Market. Pojmout to jako rodinný výlet rozhodně nedoporučuju, ale já bych se tam jinak  nedostala a měla jsem chuť se vypravit za inspirací jinak než virtuálně. Ovšem takových nás tam bylo asi milion, tak se prosím nedivte, že jsem tam neudělala ani jednu jedinou fotku. Na to jsem totiž ani nepomyslela. Všechny své síly jsem musela vynaložit, abych se protlačila davy u jednotlivých stánků a neztratila u toho tříletou dceru, které jsem souběžně musela opakovaně a opakovaně vysvětlovat, proč opravdu nemůžeme koupit každou druhou věc a že maminka doma něco třeba ušije....

Nakonec jsem ale s prázdnou neodjela..... Koupila jsem si JENOM šátek.... on se tak jmenuje. Ne že bych šátků, šál a nákrčníků měla málo, ale čas od času prostě neodolám. Okouzlil mě jeho hebký materiál a hlavně se mi líbilo, že má svůj příběh.



Doma jsem si mohla z přiložených textů přečíst, odkud je látka, jak se vyrábí a tiskne a obsah textů, které jsou na šátku vytištěné a proč byly vybrány.... a příběhy k věcem, to já mám ráda. Moc se mi líbil i jako dárek, tak jsem vydržela až do neděle ho nerozbalit a váhala, jestli jej mám darovat, ale nakonec to nedopadlo.....




A nosí se opravdu příjemně.
Internetová stránka uvedená na vizitce se připravuje, přesto ji zde uvádím, třeba tam časem něco bude.....




Ke svým laciným kopiím, jsem pořídila slavné originály od MagsBags. Ne že by ty mé nesloužily dobře, ale originál je originál. Já použila bavlnu potaženou PVC z Ikey, jestli je zdravotně nezávadná pro styk s potravinami opravdu nevím a navíc je tužší a já jako začátečník při práci s overlockem měla co dělat vykroužit ty kulaté zatáčky. Dětem je to ovšem úplně šumák....




Jestli hledáte klučičí vzor látky pro syna, tak marně. Mně oslovily tyto dvě a ospravedlnila jsem si to tím, že Toníkovi budu stejně ještě tak pět let nosit svačinu v tašce já.





A sklenička - jedna jediná, takže pro mne. K vidění zde. Pije se z ní krásně, příjemná do ruky i na pohled. Trochu mne mrzí, že jsem nevzala dvě, aby měl i muž.


Pak už jen dorty pro znuděnou rodinu od upekla, mimochodem byly fakt výborné - poctivé a nepřeslazené, a rychle na procházku sobotní Prahou.

21. března 2014

Nejkrásnější náhrdelník

.... kdo nemá děti asi nepochopí. Kdo má, ten ví.....



A tak jsem odložila šperk od manžela a nosím pestrobarevné korále.

20. března 2014

V přírodních barvách

Dečky - další ze seznamu věcí, o kterých jsem si myslela, že nikdy...... ale japonské návody, menší rozměry, silnější příze a větší než titěrný háček....







18. března 2014

Organizér

....možná si takový honosný název ani nezaslouží, ale pro mne to je prostě organizér. Taštička bez zipu na knoflík, nezabere celou kabelku a hlavně je lehká. Toť vše co potřebuji.






Může mít i jiné využití. Třeba na klubíčka.....



Nebo na plíny....


Když na to přijde, vejdou se mi do kabelky všechny tři.

14. března 2014

Babette Blanket

Těchto dek je plný internet. Najdete třeba tu, tu nebo tu. A tak jsem také po jedné vlastní zatoužila. Občas se mi u háčkování dek stává, že na konci nadšení vyprchává a doba dokončení se natahuje a odkládá. Tato deka mě bavila od prvního do posledního čtverce. Vždy jsem byla zvědavá, jak budou vypadat další a další barevné kombinace. Líbila se mi i nepravidelnost velikosti čtverců. Také se nejednalo o nijak složitý vzor, u kterého by se muselo přemýšlet. Pominu-li tašku barevných klubíček, byl to ideální projekt na cesty. Nejhorší bylo zapravovaní konců, což dělám průběžně, a následné sešívání. Šlo by i zháčkovávat v průběhu, ale připadalo mi složité, abych se správně trefila do počtu ok u různě velkých čtverců. Navíc bych se ošidila o možnost ještě změnit rozložení čtverců.

Výsledek je možná trochu divočina, ale pro děti se mi líbí. A až děti dece odrostou,těším se, že si deku přehodím ležérně přes židli v pergole a budu si s ní přikrývat nohy při jarních posezeních na zahradě.

Začalo to jako projekt ze zbytků, ale nenechte se zmýlit,zbytky samozřejmě záhy došly..... a skončila jsem s další hromadou zbytků. Dřív jsem zbytky ráda neměla, ale časem jsem je začala brát jako výzvu, co se dá z mála a vlastně "za málo" ještě vymyslet.








13. března 2014

Herbář

Líbil se mi televizní pořad Herbář - jeho hlavní představitelky, jejich humor, rady, recepty, nápady....
a i když lze vše z tohoto pořadu najít jednoduše na internetu, pro mne kniha je kniha.
A tak jsem neodolala....


V úvodu vysvětlení pojmů



Samozřejmě pár stránek z herbáře


A recepty



Koupě nelituji.....